traskraft

2019-08-24

De här kallar jag skogens hjältar

Träffade på Sara och George tillsammans med sin familj idag när jag gick i skogen intill Västersjön. De blev ingen svamp för dem, istället plockade de med sig plasten de hittade slängd i skogen. Sånt gör mig glad. Det fanns inte en plastbit så långt ögat nådde när jag sen gick samma väg. Jag fick med mig några svampar istället, de hamnar snart på kvällens pizza.

Det var starten på en helt underbar tur i skogen. Kom hem några timmar senare, då hade jag också doppat fötterna i sjön och fått påhälsning av en nyfiken and.

Ska verkligen försöka ta efter Sara och George, det är så lätt att bli lat och titta bort från skräpet, i alla fall är jag sån.

Mer bilder, och med dem, hur jag hittade dit och och samtal som mötte mina tankar där i skogen.

2019-07-22

Första morötterna

Odlingsprojektet faller väl ut. Vi har täckt jorden med gräsklipp. Ingen vattnig, ingen rensning. Nu får de växa till lite inför nästa skörd.

Mer bilder

2019-06-23

Det blev ändå en lyckad tur

Har sovit, men inte mycket. Optimistisk som jag var där på kvällen, klarblå himmel, inte kommer det regna i natt. Tänkte inte på att det var midsommar, lite regn måste väl ändå komma en dag som den här. Fick rusa upp och ta fram regnskyddet när jag kände de första dropparna. Sen nästa misstag, hade inte liggunderlag i hammocken, med fukten kom kylan.

Började dagen med att gå åt fel håll på Skåneleden, så det här var bara en värdig fortsättning på vandringen jag testar misstag man kan göra. Jag startade vid Osby camping och skulle gått mot Glimåkra, men man kan ju alltid vända om.

Vill du veta mer om den här turen kan du titta in här.

2019-06-02

Odlingsprojekt

Det här var förra helgens projekt. Nu ska det växa här, få se om ogräset eller det vi planerat vinner.

Mer bilder

2019-04-22

Förberedd för sommarens semester

Enklare att hitta sovplats. Jag har nu testat min nya hammock. Så kallas den hängmatta jag skaffat inför sommarens resor. Det fungerade oväntat bra trots att det var en kall natt i april.

Mer om den här turen

Fortsätt