traskraft

2020-08-03

Visste du Myskmalvans läkande egenskaper

Var till Varnhems klosterruin, där fanns också en örtagård med info om dess läkande krafter. Flera av örterna finns vid vår odling vid torpet.

Läkande örter vid torpet

2020-07-30

Tillbaka till torpet

Ärtskotten tittar upp ur jorden, där kan man smaka lite om man vill. Men det växer också sånt vi inte vill ha, det var stressigt när startade odlingen i år, och vi var sent ute.

Salladen och örterna lever, det vi sått växer, och de få hallon som finns blir stora och fina.

Se våra objudna växter

2020-07-29

Vem gömmer sig i blåbärsskogen

Mycket bär i år, och riset är högt när man är liten. Är med mamma och mormor, mycket blått och gott i skogen.

mer bilder från blåbärsskogen

2020-07-12

I väntan på att starta odlingen

Har varit på annat håll, blött ute, men då fick regnkläderna tillfälle att göra sitt jobb.

Nu har det äntligen rensats och planterats örter och lite annat på den lilla odlingen.

Se här hur det ser ut nu

2020-07-05

Odlingen vid torpet

Det har vuxit mycket sen vi var här förra sommaren, mest har det med starkast växtkraft tagit plats. Tistlarna har det fint, även brännässlorna. Men under dem lever en del av det vi planterat en mycket tynande tillvaro.

Här kan ni se bilder från vår underbara odling

2020-06-29

Stopp försenade vandringtur

Jag fick vara med en dag och vandra med min bror och svägerska. Det var i värmländska Glaskogen. På resan dit så hade ett en hästtransport tappat ett hjul. Bilen efter fick den rakt i framrutan som tack och lov höll. Det var tre bilar framför mig, en extrarast där jag var tacksam över att det inte blev värre. Det blev en lite kortare vandring än planerat, en väldigt fin tur.

Men till skogs kom jag, det ser du här.

2020-06-05

Gick längs en artrik väg

Det var längs en väg som funnits sen 1600-talet mellan Sandhem och Vangsbro. Det var inte så mycket blommor, men jag fotade ändå några av dem.

Blommorna jag fotade

2020-03-23

Tomt på jäst i affärerna

Blev lite irriterad, men det finns ju mycket större problem nu... hm... så jag satte en surdeg, fina limpor fick jag.

Nästa dag

2020-03-19

Efter så där åttio år.

Fortsätt på den smala och krokiga vägen efter grindstugan. Ni passerar en liten förfallen stuga där jag hälsat på ett gammalt par många gånger.

Mer om ödetorpet

2019-11-16

På biblioteket

Idag var Bella på biblioteket med mamma och mormor. Mycket böcker men svårt att hinna läsa när det finns så mycket annat kul att göra. Biblioteket i Jönköping får högsta betyg av mormor.

Mer biblioteksmys

2019-10-24

Tidaholm - modellens stad

På Tidaholms idrottshistoriska förening blir jag riktigt imponerad. En modell över staden år 1945. Här på bilden är infarten från Velinga där pappa bodde. Här bor jag nu, men det huset var inte byggt då. Pratade med mannen som byggt de flesta husen här på modellen, blev så imponerad.

Här finns modeller från skyltfönster vid torget.

2019-08-24

De här kallar jag skogens hjältar

Träffade på Sara och George tillsammans med sin familj idag när jag gick i skogen intill Västersjön. De blev ingen svamp för dem, istället plockade de med sig plasten de hittade slängd i skogen. Sånt gör mig glad. Det fanns inte en plastbit så långt ögat nådde när jag sen gick samma väg. Jag fick med mig några svampar istället, de hamnar snart på kvällens pizza.

Det var starten på en helt underbar tur i skogen. Kom hem några timmar senare, då hade jag också doppat fötterna i sjön och fått påhälsning av en nyfiken and.

Ska verkligen försöka ta efter Sara och George, det är så lätt att bli lat och titta bort från skräpet, i alla fall är jag sån.

Mer bilder, och med dem, hur jag hittade dit och och samtal som mötte mina tankar där i skogen.

2019-07-22

Första morötterna

Odlingsprojektet faller väl ut. Vi har täckt jorden med gräsklipp. Ingen vattnig, ingen rensning. Nu får de växa till lite inför nästa skörd.

Mer bilder

2019-06-23

Det blev ändå en lyckad tur

Har sovit, men inte mycket. Optimistisk som jag var där på kvällen, klarblå himmel, inte kommer det regna i natt. Tänkte inte på att det var midsommar, lite regn måste väl ändå komma en dag som den här. Fick rusa upp och ta fram regnskyddet när jag kände de första dropparna. Sen nästa misstag, hade inte liggunderlag i hammocken, med fukten kom kylan.

Började dagen med att gå åt fel håll på Skåneleden, så det här var bara en värdig fortsättning på vandringen jag testar misstag man kan göra. Jag startade vid Osby camping och skulle gått mot Glimåkra, men man kan ju alltid vända om.

Vill du veta mer om den här turen kan du titta in här.

2019-06-02

Odlingsprojekt

Det här var förra helgens projekt. Nu ska det växa här, få se om ogräset eller det vi planerat vinner.

Mer bilder

2019-04-22

Förberedd för sommarens semester

Enklare att hitta sovplats. Jag har nu testat min nya hammock. Så kallas den hängmatta jag skaffat inför sommarens resor. Det fungerade oväntat bra trots att det var en kall natt i april.

Mer om den här turen

Fortsätt